top of page

GEARSENZOR - důležitý pomocník pro Vaší přestavbu

Aktualizováno: 30. 11. 2023

Přestavby kola na elektrokolo jsou stále populárnější. Díky svému výkonnému motoru vám nabízejí extra pomocnou sílu při šlapání a umožňují vám tak jezdit rychleji a dále, než byste mohli na běžném elektrokole. Ale co když byste mohli svůj zážitek z jízdy na elektrokole ještě vylepšit? Představujeme vám gearsenzor - nezbytný pomocník pro optimální výkon vašeho elektrokola.


senzor řazení elektorkolo

Co je to gearsenzor? Gearsenzor, neboli snímač řazení, je malá, ale významná součástka, která je součástí systému vašeho elektrokola. Jeho hlavním úkolem je detekovat změnu převodů (přeřazení) a na základě této informace dočasně snížit výkon motoru, aby nedocházelo k řazení v "záběru".


Jak gearsenzor funguje? Pojďme si to představit na jednoduchém příkladu. Představte si, že jedete na svém elektrokole a přijedete k velkému kopci. Rozhodnete se řadit na nižší převod, abyste mohli lépe zdolat stoupání. V momentě, kdy začnete řadit, gearsenzor to zaznamená. Za normálních okolností by motor elektrokola pokračoval v poskytování plného výkonu, což by mohlo způsobit nárazové zatížení na řetěz a převodníky během řazení. Ale gearsenzor tento problém řeší tím, že v momentě řazení dočasně sníží výkon motoru. Díky tomu se měnič přehazovačky může hladce a bez nárazového zatížení přepnout na nižší převod. Jakmile je řazení dokončeno, Gearsenzor to zaznamená a motor opět poskytne plný výkon.

Proč je gearsenzor tak důležitý? Gearsenzor přináší několik výhod:

  1. Prodlužuje životnost komponentů: Tím, že gearsenzor zabraňuje nárazovému zatížení při řazení, může prodloužit životnost řetězu a převodníků na vašem elektrokole.

  2. Zlepšuje zážitek z jízdy: Díky gearsenzoru je řazení hladké a plynulé, což vede k pohodlnější a příjemnější jízdě.

  3. Konec příšernému skřípání přehazovačky: Při řazení na dobře seřízené přehazovačce neuslyšíte žádné skřípání a praskání přehazovačky, tak jako na běžných elektrokolech.

  4. Podpora místního trhu: Gearsenzor je součástka elektrokola, která se vyrábí v České republice, tedy ten originální. Na internetu naleznete také čínské kopie - shift sensor, ty ale nejsou tak kvalitní a často se kazí.


Gearsenzor a Přestavba kola na elektrokolo Ačkoli gearsenzor přináší mnoho výhod, není součástí většiny běžných elektrokol na trhu. Toto je jedna z oblastí, kde přestavba kola na elektrokolo exceluje. Přestavby nabízejí možnost přidání gearsenzoru, čímž vám poskytují všechny jeho výhody. Pokud plánujete přestavbu svého kola na elektrokolo, je tedy vhodné zvážit, zda zahrnout gearsenzor do svého nového systému. Nebudete tak jen získávat výhody zlepšeného řazení a prodloužené životnosti komponentů, ale také zlepšíte celkový zážitek z jízdy na elektrokole.





ZAJÍMAVOST NA ZÁVĚR:

Minulý rok jsme provedli 480 přestaveb kola z toho byl Gearsenzor součásti 467 přestavbových sad. Tato kouzelná krabička je přesně to, co Vaše elektrokolo potřebuje a jsme moc rádi že si toho jste vědomi ! :)

Závěrem Technologie elektrokol se neustále vyvíjí a Gearsenzor je jednou z inovací, které skutečně přinášejí významné výhody. Bez ohledu na to, zda jste zkušený jezdec na elektrokole nebo teprve začátečník, gearsenzor by měl být na vašem seznamu při výběru přestavby kola. V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte nás kontaktovat. Jsme zde, abychom vám pomohli najít nejlepší řešení pro vaše potřeby a zajistili, abyste získali co nejvíce z vašeho elektrokola.



249 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page