top of page

Akcelerační páčka - pro jízdu bez šlapání

Aktualizováno: 30. 11. 2023

Přestavba kola na elektrokolo nabízí rychlost, výkon a pohodlí, které běžná elektrokola nemohou poskytnout. Ale co když byste mohli svůj zážitek z jízdy na elektrokole ještě vylepšit? Představujeme vám vylepšení Vašeho elektrokola, kterým je Akcelerační páčka - pro jízdu bez šlapání, jedinečný doplněk, který přináší novou úroveň cyklistiky a zábavy.

Co je to akcelerační páčka? Akcelerační páčka, často také nazývaná akcelerátor, je prvek, který umožňuje jezdci ovládat výkon motoru elektrokola přímo, aniž by musel šlapat. Je to vlastně takový "plyn" pro vaše elektrokolo.



Proč by mělo elektrokolo mít akcelerátor? Akcelerátor nabízí několik výhod:

  1. Rychlý start: S akcelerátorem můžete okamžitě získat výkon motoru, aniž byste museli šlapat. To je obzvláště užitečné, když potřebujete rychle startovat, například při překonávání překážek nebo jízdě v náročném terénu. Já jej nejčastěji používám, když potřebuji rychle vyjet z křižovatky.

  2. Větší kontrola: Akcelerátor vám dává přímou kontrolu nad výkonem motoru. To může být velmi užitečné při jízdě v náročných podmínkách, kde potřebujete přesně dávkovat výkon motoru.

  3. Pohodlí: Akcelerátor vám umožňuje odpočívat od šlapání, aniž byste museli ztrácet rychlost. To může být velmi příjemné při dlouhých výletech nebo když potřebujete ušetřit své síly. Jízda na "páčku" má ale 2x větší spotřebu baterie, než klasická jízda.

Akcelerátor a přestavby kola na elektrokolo Jednou z hlavních výhod přestavby kola na elektrokolo je možnost přidání akcelerátoru. Většina hotových elektrokol na trhu akcelerátor neobsahuje, což znamená, že uživatelé těchto kol nemají možnost využít jeho výhod. Páčka na elektrokola s torzním snímačem ani nejde doinstalovat. Při volbě přestavby kola na elektrokolo máte možnost získat všechny přednosti, které akcelerátor nabízí.


elektrokolo bez šlapání

Důležitá poznámka I přes všechny výhody akcelerátoru je důležité zdůraznit, že jeho použití je v některých zemích omezeno zákonem. V mnoha zemích, včetně České republiky, je zakázáno používat akcelerátor na veřejných komunikacích. Je to kvůli bezpečnosti - s akcelerátorem se elektrokolo chová spíše jako motorové vozidlo než jako kolo. Z tohoto důvodu byste měli akcelerátor instalovat pouze na kola, která hodláte používat mimo pozemní komunikace, například na soukromých pozemcích komunikacích..

A samozřejmě vždy respektujte místní zákony a nařízení.

Závěrem

elektrokolo na plyn bez šlapání

Akcelerační páčka přináší do světa elektrokol jinou úroveň zábavy. Ačkoli je její použití omezeno zákonem, může být skvělým doplňkem pro ty, kdo chtějí využít své elektrokolo naplno v náročných podmínkách mimo pozemní komunikace, nebo pro specifické aktivity. Pokud plánujete přestavbu svého kola na elektrokolo, je tedy vhodné zvážit, zda zahrnout akcelerátor do vašeho nového systému.

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat. Jsme zde, abychom vám pomohli najít nejlepší řešení pro vaše potřeby a zajistili, abyste získali vše co od elektrokola požadujete.



2 919 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page